Mi az a parajdi só?

A parajdi só talán a legfinomabb sófélék egyike. Rendkívül egészséges, teli van ásványi anyagokkal, és nagyon sokan szeretik használni a hagyományos bolti megfelelőik helyett. De mégis miért van ez így? Miért mondható el, hogy a lehető legjobb döntés az ételeket jól megsózni?

Miért különleges igazán?

Már a kibontásakor is érezhető, hogy ez teljesen más, mint a többi sóféle. Az illata, az állata, a színe – teljesen különleges. Ha pedig az élettani hatásait vizsgáljuk, akkor kijelenthető, hogy több, mint 40 féle ásványi anyag található benne, melyek rendkívül előnyösek lehetnek minden tekintetben az emberi szervezetre gyakorolt hatásukat tekintve.

Honnan bányásszák?

Egy különleges sóbányából, amely Erdélyben található. Itt nagyon különlegesek a környezeti és egyéb adottságok, ennek köszönhetően teljesen más az innen bányászott só, mint amit a legtöbb helyről lehet kinyerni.

Mennyibe kerül?

Még csak nem is sokkal drágább, mint a hagyományos sófélék, ennek köszönhetően rendkívül népszerű a fogyasztók körében, talán pár tíz forinttal kerül többe egy kiló minőségi só, mint a bolti, hagyományos termékek, amelyet semmilyen tekintetben nem számítanak különlegesnek.

Mit lehet még készíteni belőle?

Nagyon sokféle terméket készítenek a különleges ásványi sóból, nem csupán fűszerkeverékként használható, hanem például fürdőbombaként is. Ez a lenyugvást segíti elő leginkább, de készítenek például sópipákat is belőle.

Bővebb információ – az alábbi linken, a természetes sók eredetéről: http://maiujsag.hupont.hu/9/termeszetes-sok