A gasztronómia egy külön műfaj. Nem elég az, ha finom ételeink vannak, vagy, hogy mindig tudjuk, hogy mit honnan érdemes vásárolni. Ahhoz, hogy finom ízélményben legyen részünk, elengedhetetlen az is, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen ételek mellé milyen italokat érdemes fogyasztani.

Mi a legnépszerűbb magyar étel?

A magyarok húst hússal esznek – ezt mindenki tudja. Minden étkezéskor fogyasztanak valamilyen formában – a levesbe is szokott kerülni, vagy akár egy finom szelet formájában a tányérra. Nagyon sokan úgy vélik, hogy a húsételek a magyar gasztronómiai kultúra alapját képezik. Különösen a disznó és csirkehús az, ami nagyon sokszor fogyasztott idehaza.

Miért a bor a legfinomabb öblítési lehetőség a sült húsra?

Nagyon sokféle finom ital létezik. Ilyen például a bor: azonban talán nincs másik olyan ital a világon, amely ennyire „nemes” lenne. Mindenki szereti. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy a sült hús mellé talán ez illik a legjobban. Miért?

A sör egy komolytalan ital, és nem emeli ki az ízharmóniát. Nem igen látni olyat, hogy egy étteremben valaki sörrel próbálná meg leöblíteni az előzőeket. A bor viszont kifejezi a húsétel különlegességét és nemességét. Abban talán mindnyájan megegyezhetünk, hogy egy olyan komolytalan italt nem szabad fogyasztani mellé, mint a narancslé vagy a meggyszörp.

Mennyire sokat kell inni?

Nem kell túlzásba venni. Egyetlen pohárka is bőven elég, ez pont megfelelő mennyiség lesz!