Siófok nem más, mint a turizmus igazi paradicsoma. Nagyon sok ember úgy véli, hogy itt aztán tényleg el kell a jó taxis: hiszen, akik vonattal, vagy repülővel érkeznek, mindig szükségét érzik annak, hogy egy kedves, empatikus személy szállítsa el őket a szálláshelyükre.

Kik vannak jelen taxisok a térségben?

Azt érdemes tudni, hogy kifejezett társaság nem igen működik. Ennek az az oka, hogy mindenki egyéni vállalkozóként, magánban taxizik. Ennek köszönhetően mindenki saját magáért, és a vállalkozásáért vállal felelősséget. Például, a DemoTaxi az egyik legjobb sofőr errefelé.

Miről ismerhető fel a jó sofőr?

A kiváló sofőrök mindig rendkívül empatikusak és megértőek az emberekkel. Ennek köszönhetően szinte biztosra vehető, hogy nagyon kedvesen fog velünk bánni. Azt is tartsuk észben, hogy megfelelő autóval kell, hogy rendelkezzenek. Rossz autóval ugyanis nem lehet taxizni, és az emberek sem fogják komolyan venni azt, aki rossz kocsival szeretne másokat fuvarozni.

Szükség van gyerekülésre, állatok szállítása is sokszor felmerülhet, mint igény. De arra is szükség lehet, hogy kártyával lehessen fizetni, ha valakinél nem lenne készpénz.

Mennyibe kerül egy fuvar?

Ez természetesen attól függ, hogy mennyi időbe kerül valakit elvinni egyik helyről a másikra, és hogy hány km-t kell a sofőrnek vezetnie. Általában pár ezer forintért már elvisznek minket egyik helyről a másikra, egy fuvar díja jellemzően 2500-3000 forint között mozog.

Mindez persze a taxitársaság tarifájától is függ, mindig kérdezzük meg előtte.