Nem csupán élsportolóként fontos, hogy az ember megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot vegyen magához. Nagyon fontosak az ásványi anyagok, nyomelemek, de ugyanígy hatalmas hangsúly van a szénhidrát és a fehérje megfelelő mennyiségű bevitelén.

Ezeket sokszor nem lehet kellő mennyiségben biztosítani hagyományos ételeket fogyasztva. Szükség van valami extrára is: de pontosan mire, és hogyan juthatunk hozzá ehhez?

Mi az a táplálékkiegészítő?

A táplálékkiegészítő nem más, mint egy szupertáplálék. Fogyasztásának célja nem a hagyományos étvágycsillapítás, hanem az, hogy a szükséges különleges tápanyagokat megfelelő mennyiségben tudjuk biztosítani a szervezet számára.

Ilyenek lehetnek például a protein, vitaminok (A, B, C, D, E), a nyomelemek, ásványi anyagok, és a szénhidrátok.

Milyen formájú táplálékkiegészítők fordulnak elő a kereskedelemben?

Nagyon sokféle különböző étrendkiegészítő létezik. Vannak por alapúak, és vannak olyanok is, amelyeket egyszerű kapszula formájában vehetünk magunkhoz. Vannak akár hagyományos élelmiszerekre emlékeztető ételek is: ilyen például a proteinszelet, amely egy hagyományos csokoládéra emlékeztet.

Mik a legismertebb étrendkiegészítők, melyeket lehet kapni a kereskedelemben?

A vitamin kiszerelések a szükséges vitamin mennyiségének pótlására alkalmasak. Hiszen, nagyon sokan vitaminhiányos étrenden élnek – akár anélkül, hogy ezzel különösebben tisztában lennének. Nem is véletlenül, hiszen a sok fehérkenyér és hús nem sok vitamint tartalmaz.

A fehérjeszeletek rendkívül finomak, és telis teli vannak proteinnel. Szinte minden konditerem legelső sorában ott virítanak a különböző ízű és ízesítésű fehérjeszeletek, melyek csak arra várnak, hogy egy sportoló megegye őket. Mivel finomak is, ezért a legnépszerűbb termékek közé sorolják őket.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.