A disznótor minden falusi gyerek igazi álma. Mindenki emlékszik még arra, amikor gyerekként kint, a szabadban a disznót levágták: és a finom összetevőkből, testrészekből pedig pörköltet, sült vért, kolbászt, hurkát készítettek.

Mennyibe kerül egy disznótor? Mennyibe kerül egyáltalán egy disznót felnevelni? Mennyibe kerül egy disznó? Mennyit kell etetni? Mennyi a vitaminigénye, mennyibe kerül egy orvosi oltás? Ezeket a kérdéseket lehet érdemes alaposan tisztázni, ha szeretnénk belevágni a disznó tartásba.

Mennyit kell etetni?

Minden egyes nap kell neki táplálékot adni. Reggel, délben és este: általában a moslék is elég neki, tehát, ha van valahonnan ételmaradék, akkor az is teljesen megfelelő lehet. Viszont sokszor szerencsés lehet az is, ha más ételeket is kap az állat, például speciális kiegészítőket, hogy legyen elég vitamintartalma télen.

Nyáron nyugodtan adhatunk neki gazt, hiszen abban van elég vitamin.

Mennyibe kerül egy állatorvosi vizsgálat?

Ez sok mindentől függ. Az orvosnak ki kell szállnia, vagy sem? Amennyiben igen, jó eséllyel szükség lehet arra is, hogy kiszállási díjat fizessünk a szakembernek. Ott pedig milyen vizsgálatot kell elvégezni, az mennyire lenne bonyolult? Ezektől a kérdésektől függ minden.

Persze, az lehetséges, elképzelhető, hogy nem kerül szinte semmibe, ez esetben kb. pár ezer forintos kiadásra számíthatunk.

Mennyi ideig kell a malaccal foglalkozni?

A malaccal sokat kell. Rengeteget: hiszen abban az esetben, ha visít, mi sem tudhatjuk, hogy ennek mi az oka. Lehet, hogy éhes, az is, hogy beteg, vagy csak egy rókát látott. Mindegyik lehetséges opció.

Ajánló: ha kellenének jó vágó szerszámok, akkor rendeljünk innen: https://bollershop.hu/ 

Plusz információk a vállalkozásról – kattints a linkre!